Por i misteri de cine
‘La Semilla de Chucky’, de Don Mancini, es projectarà a la 17a Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants. Foto
Cinema fantàstic i de terror a Sants, cine negre a Manresa, curtmetratges a Vilafranca... arriba un cap de setmana carregat d’excuses per no desenganxar-nos de la butaca.

La 17a edició Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants ofereix avui –a les Cotxeres– una sessió Sang i Fetge (10 1), en què es projectaran La Semilla de Chuky, Alta Tensión, Creep, Zombies Party. Una noche de muerte i Acción mutante. Demà serà el torn de La nit més llarga (10 1), amb Saw, Hellboy, Resident Evil 2: Apocalypse, La Masacre de Toolbox i Constantine. A les dues nits s’alternaran els films amb els curts guardonats del VII Concurs de Curtmetratges. També hi haurà rol, futurologia i combats virtuals.

Des de Manresa arriba el Festival Internacional de Cinema Negre. S’hi podran veure Querelle, del director R.W. Fassbinder –Retrospectiva Cinema Negre Europeu (4 1)–; Jarhead, de Sam Mendes, i Oliver Twist, de Roman Polanski –Pantalla d’Actualitat (5,5 1)–; Obaba, de Montxo Armendáriz, i Caché, de Michaël Haneke –Secció Oficial (5,5 1). També s’hi podrà gaudir de la X Mostra de Curtmetratges de Vilafranca.

* www.cotxeres-casinet.org/marato, www.cinemanresa.com i www.cineclubvila.com.

Badalona s’omple de Filmets

La 31a edició del Festival de Curtmetratges Filmets s’inaugura aquesta nit al Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17). Fins el 29 de novembre s’hi exhibiran 956 curts de 44 països en sessions gratuïtes. El programa del festival inclou dues sessions al Museu de Badalona i projeccions a locals d’oci i centres cívics. A. del Castillo