Set de cada deu multes a Catalunya són per excés de velocitat

  • De mitjana se circula a 89,4 km/h.
  • Desprès d'anys d'un descens continu, ara s'ha estancat.
  • En l'últim any s'han tret 362.093 punts per aquest motiu.

La velocitat segueix sent l’assignatura pendent. Amb les carreteres minades de càmeres i radars i amb els indicadors de velocitat variable s’ha aconseguit que els conductores alenteixin la marxa. Ara bé, en el darrer any aquest procés s’ha estancat i set de cada 10 multes de trànsit s’imposen per córrer massa.

Segons dades de l’Observatori de Seguretat Viària de Catalunya, la velocitat mitjana a les carreteres catalanes ha baixat gairebé 10 km/h el 2009 respecte del 2003. Però aquesta reducció s’ha aturat i, actualment, la mitjana se situa en 89,4 Km/h quan un any abans, el 2008, va ser de 89,6 Km/h.

L’Observatori de Seguretat Viària relaciona directament el descens progressiu de la velocitat dels cotxes a les carreteres amb la reducció del nombre de morts en accident. Així, entre el 2003 i el 2009 la mortalitat va disminuir un 52,4%. L’any passat van perdre la vida a la carretera 269 persones.

La majoria de les multes de trànsit segueixen sent per un excés de velocitat. L’any passat van suposar el 68,3% del total i es van haver de treure un total de 362.093 punts del carnet de conduir. Molt per sota se situen els expedients oberts per no dur el cinturó, el casc o elements de retenció infantil (9,9% del total), tot i que han baixat cinc punts en tan sols un any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento