El TGV tindrà una parada a la nova terminal de l’aeroport

El nou Pla d’Infraestructures Aeronàutiques potencia els vols internacionals al Prat i reforça les instal·lacions de Girona i Reus.
La Generalitat començarà a tramitar, a partir de l’any vinent, el nou Pla d’Infraestructures Aeronàutiques que inclou, entre d’altres novetats, construir una parada del Tren de Gran Velocitat (TGV) a la nova terminal entre pistes de l’aeroport del Prat, segons va explicar ahir el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal.

Aquesta parada no estava assegurada després que s’acceptés fer una estació al municipi del Prat. Nadal va demanar que el TGV tingui «preus assequibles». El conseller va anunciar que cal preveure una nova ampliació de pistes «més enllà de la tercera, que s’ha demostrat insuficient». El Prat ha de ser el gran aeroport intercontinental, «porta de l’est i de l’arc mediterrani», segons Nadal.

Altres aeroports

El Pla d’Infraestructures Aeronàutiques inclou potenciar dos aeroports internacionals comercials, el de Girona (tindria estació del TGV i de la nova línia ferroviària transversal) i el de Reus (se’l vincularà amb l’estació del TGV del Camp de Tarragona i assolirà 20 milions de passatgers). Alguaire (Lleida) i la Seu d’Urgell (amb caràcter internacional vinculat a Andorra) seran els aeroports regionals.

Sabadell manté la seva activitat

La Generalitat ha fixat que es mantindrà l’aeroport de Sabadell, on s’han enregistrat dos accidents mortals darrerament, i que se’n faran dos d’esportius al Bages i a les Terres de l’Ebre. Les associacions de veïns de Badia, Barberà i Cerdanyola van anunciar ahir que volen preparar una manifestació «multitudinària» contra la recent autorització del Ministeri de Foment de reobrir l’aeroport de Sabadell. Els veïns diuen que els alcaldes que els representen han canviat d’opinió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento