Farruquito en estat pur al Liceu

  • El 'bailaor' sevillà tanca l'etapa de la seva estada a presó.
  • Debuta al coliseu líric barceloní.
  • En un espectacle del qual enguany nomès ofereix dues funcions.
Farruquito, en una foto de archivo (KORPA).
Farruquito, en una foto de archivo (KORPA).
KORPA
Farruquito, en una foto de archivo (KORPA).

Farruquito puja a un escenari després de la seva etapa a presó per homicidi involuntari al volant. I ho fa un cop al carrer i passats uns mesos sense oferir actuacions. El bailaor sevillà realitza dues úniques funcions de l’espectacle Puro a Espanya.Una d’elles és la d’avui mateix al Gran Teatre del Liceu.

El muntatge està íntegrament creat per l’artista andalús i l’ha plantejat com una demostració pura de l’art flamenc, el qual domina. Els palos del flamenc expliquen la història del gènere amb 14 músics. Farruquito s’estrena al Liceu com a hereu del seu avi, Farruco, amb qui va debutar artísticament als cinc anys a Broadway, dins el xou Flamenco puro.

Seus són els espectacles Raíces Flamencas; Por Derecho; Alma Vieja o La Len Varo. L’any 2001, el prestigiós diari nord-americà The New York Times el va definir com "el millor artista que va trepitjar la Gran Poma" aquell any.

Farruquito va presentar el passat 1 de març al Teatro Villamarta de Jerez de La Frontera, Cadis, i dins la programació del XIV Festival de Jerez, l’obra Farruquito Esencial. Els diaris de tot Espanya es van fer ressò en grans titulars, el març de 2004, de la detenció de l’artista arran d’un atropellament mortal ocorregut el setembre del 2003 a Sevilla i en el qual va morir Benjamín Olalla, de 35 anys.

*La Rambla, 51-59. Avui a partir de les 21.30 hores. De 41,07 a 67,69 euros. Més informació al portal web oficial www.liceubarcelona.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento