La cobertura de les vies a Sants durarà tres anys i causarà talls de tren

  • El projecte preveu tapar el tram entre la plaça de Sants i Riera Blanca.
  • També es construirà una rambla de prop de 700 metres.
Com serà la Rambla del Badal, en una imatge virtual.
Com serà la Rambla del Badal, en una imatge virtual.
AJ. DE BARCELONA
Com serà la Rambla del Badal, en una imatge virtual.

El barri de Sants i el de La Bordeta viuran tres anys i mig més d’obres. En aquesta ocasió es durà a terme el cobriment de les vies de tren entre Riera Blanca i la plaça de Sants, una reivindicació històrica dels veïns d’aquesta zona, que uneix Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. A més a més, en la part superior es construirà una rambla que tindrà gairebé 700 metres de longitud.

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de la capital catalana va aprovar dimecres l’execució de la reforma, que es començarà a treballar durant els propers mesos i tindrà un cost de prop de 32 milions d’euros, la qual serà sufragada pel Ministeri de Foment i el consistori barceloní.

Les feines es realitzaran primordialment de dia, tot i que de forma puntual es podrien executar de nit, segons va anunciar dimecres la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda. I es distribuiran en tres grans fases.

La primera començarà abans d’aquest estiu i en ella s’apujarà el mur que ajudarà a cobrir les vies del tren (les del metro ja estan tapades). La segona fase arrencarà el mes d’agost del 2011, i comportarà talls ferroviaris que afectaran la circulació de trens de l’estació de Sants en direcció sud (afectarà Rodalies, Mitjana i Llarga distància). Es canviarà la catenària i s’instal·laran bigues i lloses. En total, aquesta fase d’obres s’allargarà fins a finals de l’any que ve.

Serà a partir del 2012 quan arrencarà el posterior projecte d’urbanització, que preveu la construcció d’una rambla que s’estendrà durant prop de 700 metres i que limitarà amb els carrers Riera Blanca, Sants, Antoni Campmany i Jocs Florals, Burgos i Rambla de Badal. Incluirà, segons el projecte presentat, espais peatonals i zones verdes, nous paviments, passos inferiors, escales mecàniques, rampes i ascensors, entre d’altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento