Alumnes d’una escola d’Horta troben rates
El pati de l’escola afectada, ahir, vist des d’una de les zones que podrien ser l’origen de les rates que entren al col·legi. Jordi Soteras
El centre públic d’ensenyament primari Miquel Batllori, ubicat al barri del Carmel, pateix des del curs passat la visita de rates a les seves instal·lacions. El problema no s’ha solucionat encara i escola i pares dels alumnes han decidit donar la veu d’ alarma davant la Regidoria del districte d’Horta-Guinardó, sobretot després que els nens hagin vist algun d’aquests animals corrent pel pati.

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) s’ha compromès a fer una visita i dur a terme una desinfecció, segons ha informat l’escola a 20 minutos. L’Agència de Salut Pública ja va fer una inspecció dijous.

Falta de manteniment

Els animals provenen del torrent de Can Carbassa, al costat del col·legi, on abunden les deixalles orgàniques i inorgàniques sense que es faci un manteniment periòdic, segons afirma el centre. El mateix passa amb un solar dels voltants, de propietat privada, on també s’acumula la brutícia. Les rates van ser vistes per primer cop durant el curs passat, però des de llavors només s’han produït dues neteges del torrent.

Davant d’aquesta situació, l’escola va enviar el mes passat tres cartes demanant una solució a la regidora, al gerent i al tècnic de sanitat del districte d’Horta-Guinardó.

La resposta va ser la neteja del torrent, però el que l’escola persegueix és un manteniment continu de la zona i unes mesures preventives a l’interior del centre. Els pares també s’ han mobilitzat enviant missatges de protesta als responsables del districte i recollint signatures.