«La solució al conflicte veïnal de la narcosala
. E. V.
¿Com ha trobat el districte d’Horta-Guinardó?

Molt endreçat quant a temes de seguretat. No hi ha molts conflictes, només petits furts i robatoris.

El conflicte està a la narcosala de la Vall d’Hebron.

La solució a aquest problema no és policial. Nosaltres hem de complir amb les competències que ens pertoquen.

¿Com a cap policial, entén el que està passant?

Si ens traslladem en el temps i veiem el barri de Montbau ple de xeringues i amb un gran tràfic de drogues, es poden entendre els conflictes a la sala de venopunció de Vall d’Hebron, però ara ja no és així.

¿Ha parlat amb aquests veïns?

És clar. Però també de temes globals del barri i que poden generar crispació a banda de la narcosala, com el centre d’acolliment de menors o els centres per als sense sostre.

¿La narcosala és un problema per vostè?

No ho ha de ser, és un centre tancat i totalment controlat que no és susceptible de generar conflictes per ell mateix.

¿Què farà amb les manifestacions de cada setmana?

Si són manifestacions autoritzades per la Direcció General de Seguretat Ciutadana, farem les tasques que ens pertoquen, de Policia de proximitat.

¿No corre el risc de ser una Policia pròxima però massa permisiva?

No serà així. Actuarem en temes de prevenció, però no dubtarem a imposar sancions. Hi haurà diàleg, però també actuacions ràpides i contundents. O sigui, que ningú no es pensi que anirem amb el lliri a la mà.

Horta té problemes d’incivisme relacionats amb joves.

Joves que no tenen espais propis i provoquen molèsties als parcs i zones obertes. Aquesta problemàtica intentarem solucionar-la amb presència i patrullatge.

¿I de bandes llatines?

Van intentar repartir-se el Carmel abans de l’enfondrament, però la presència policial les ha desplaçat a altres barris com Sant Andreu, Clot o Sant Martí, però s’ha d’estar sempre amatent.

Bio

És l’Inspector més veterà dels que dirigeixen una comissaria a Barcelona. Va néixer a Vallcarca fa 47 anys. El seu darrer destí va ser la Divisió Territorial de Barcelona, de la qual va ser el cap i el coordinador. També va estar al servei d’escorta de la Generalitat.