La Universitat catalana rep un rècord d'alumnes sols equiparable als anys 80

  • Hi ha hagut 37.434 noves matrícules.
  • Amb una pujada de 2.516 estudiants.
  • Les humanitats i les enginyeries s'han recuperat.

El major increment d’alumnes que es recorda. La crisi ha portat a matricular-se a les universitats catalanes un 7,2% més d’estudiants. Sigui per ajornar l’entrada a un feble mercat laboral o perquè ha calat la necessitat de formar-se, els centres catalans han registrat una matrícula de 37.434 nous ingressos. El curs anterior n’havien estat 34.918, una pujada de 2.516.

Aquestes dades sumen les set universitats públiques (UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL i URV) i Vic (privada). "Està clar que la dificultat de treballar fa que molts segueixin estudiant", raona el director general d’Universitats, Josep Ribas, que hi veu aspectes positius.

Primer, que molts ciutadans aposten per la formació i la qualificació per sortir de la crisi. Segon, la recuperació de les humanitats o les enginyeries, on "assistíem a un descens any rere any", apunta. Tercer, el major increment de les titulacions adaptades a l’Espai Europeu d’Educació Superior (Bolonya).

A tot això s’afegeix la bona evolució de la Universitat Oberta (UOC), amb un 20% més de matriculats. D’aquesta manera, la universitat experimenta el major creixement des de finals dels anys 80 i principis dels 90, amb la incorporació de la generació del baby boom.

La major matrícula no implica que el sistema es tensioni, sinó que les aules estan més plenes. Segons Ribas, gairebé el 100% de les places ofertes s’han cobert, quan anys enrere entre un 15% i un 20% quedaven vacants. Totes les universitats han incrementat els estudiants: entre el 0,6% més de la UB i el 16,7% de la de Girona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento