15.000 treballadors de Seat protesten contra els acomiadaments

Els sindicats destaquen l’èxit de la jornada de vaga. Crítiques a Pasqual Maragall per no rebre’ls. Hi va haver algun incident.
Milers de treballadors de Seat es van manifestar ahir a la plaça Sant Jaume.
Milers de treballadors de Seat es van manifestar ahir a la plaça Sant Jaume.
Toni Garriga /Efe
Milers de treballadors de Seat es van manifestar ahir a la plaça Sant Jaume.
Uns 15.000 treballadors de Seat van manifestar-se ahir a Barcelona per protestar contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que preveu l’acomiadament de 1.346 empleats. La marxa es va afegir a la jornada de vaga que va ser seguida majoritàriament a les plantes de la Zona Franca i Martorell.

La manifestació va arribar fins a la plaça Sant Jaume, on joves treballadors de la Seat van protagonitzar incidents llençant ous i ampolles contra la façana del Palau de la Generalitat. Un fotògraf va resultar ferit en rebre l’impacte d’una ampolla. Els representants sindicals van entregar una carta on demanaven una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Pasqual Maragall.

CiU va acusar Maragall de «falta de sensibilitat» per no rebre ahir els treballadors. Sí que ho farà la propera setmana. Les negociacions entre l’empresa i els sindicats continuaran.

Yamaha farà la nova ‘scooter’

Yamaha Motor Ibérica ha començat a fabricar a la seva planta de Palau Solita-Plegamans una nova scooter de 125 cc. Mentrestant, els sindicats i els administradors de l’empresa AEG Motores han arribat a un preacord per a indemnitzar 279 treballadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento