Més de 500 carrers de Barcelona pateixen més soroll del permès de nit

  • Són zones amb oci nocturn o bé àrees amb molt de trànsit.
  • Els carrerons de Gràcia i Ciutat Vella són els que suporten més decibels.

Els veïns de més de 500 carrers de Barcelona suporten a la nit un soroll molt més elevat de l’establert legalment. Les zones on la capacitat acústica se supera són, bàsicament, els districtes de Gràcia i Ciutat Vella, per l’oci nocturn, i de Sarrià-Sant Gervasi, pel trànsit. De dia, la situació millora, atès que els límits permesos augmenten, però uns 120 carrers continuen patint massa pressió.

Segons dades recollides al Pla per la Reducció de la Contaminació Acústica de Barcelona 2010-2020, durant la nit un 11,5% dels carrers de la ciutat estan fora dels nivells acústics permesos. En la majoria de casos, es tracta de carrers per a vianants o amb poc trànsit, cosa que fa que els sorolls siguin encara més rellevants per als residents.

De dia, la situació millora, però són uns 120 carrers, el 2,6% del total, els que suporten una pressió acústica més forta de la legal. A Gràcia, els nivells sonors més alts es donen a la plaça de la Vila i a la del Sol a causa de l’oci nocturn (entre 65 i 70 dB). El mateix passa a Ciutat Vella, on hi ha més de 800 establiments d’oci i restauració. Als voltants de la Ronda de Dalt, a Sarrià-Sant Gervasi, el trànsit fa que els nivells de soroll siguin molt alts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento