Posen quatre pediatres al CAP de La Marina per l’alta demanda

La població infantil a la Zona Franca suma 5.210 nens. El servei començarà a funcionar el proper 12 de desembre.
A partir del proper 12 de desembre, el CAP de La Marina comptarà amb quatre pediatres per atendre a nens i nenes d’entre 0 i 14 anys.

Inaugurat el passat juliol, aquest ambulatori dóna servei al barri Zona Franca-La Marina, conjuntament amb el CAP Dr. Carles Riba. Ambdós comparteixen el mateix equip d’atenció primària, que compta amb un total de 22 metges de família.

La població infantil suma 5.210 nens i nenes que, fins ara, només es podien visitar al centre del carrer Foc amb un equip de sis pediatres. Els propis metges han valorat com repartir-se. «La major part dels infants viuen més a prop de La Marina, per això quatre dels sis pediatres que tenim es desplaçaran en breu a aquest nou centre», va explicar ahir a 20 minutos Rosario Hernández, directora de l’equip mèdic.

Política d’apropament

Aquest «apropament» del servei de pediatria és «necessari a un barri tan gran per donar més facilitat a l’usuari», apunta. Els pediatres quedaran repartits: quatre al CAP La Marina i dos al CAP Dr. Carles Riba, donant servei de dilluns a divendres matins i tardes; els dissabtes, un pediatra atendrà els usuaris únicament al Carles Riba de 9 a 17 hores.

Segons l’Institut Català de la Salut, la ràtio de nens per pediatra no ha de superar els 1.200, xifra que està dins dels paràmetres d’aquests dos centres que donen resposta a la població d’entre la plaça Cerdà i la Ronda Litoral, i des de la Fira fins a Montjuïc (un pediatra per cada 868 nens).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento