Ciutat Vella té una bossa de 250 pisos turístics il·legals

  • Són els mateixos que fa un any.
  • Des del 2008 se n'han tancat 730.
  • Ara volen concentrar-los en un mateix edifici sense veïns.

El centre de Barcelona continua tenint més de 250 apartaments turístics il·legals, la mateixa xifra que fa un any, per la lentitud burocràtica i la incorporació de nous pisos sense llicència. Un procés que no s’ha aturat, tot i l’aplicació d’una normativa l’abril del 2008. Des d’aleshores, però, se n’han tancat 730, que no reunien les condicions perquè fossin legals.

Dels 256 pisos que el districte de Ciutat Vella té localitzats operant de forma il·legal, només 108 tenen un expedient obert. Ara es vol iniciar una campanya d’inspecció per comprovar que els 653 que operen amb llicència estan complint tots els requisits legals. En els propers anys no es concediran noves llicències.

El districte té previst aprovar un Pla d’Usos el mes vinent i, entre d’altres qüestions, buscarà ajuntar en un mateix edifici només apartaments turístics. Segons va exposar ahir la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, actualment hi ha 10 blocs clausurats per tenir pisos il·legals que es podrien reobrir amb «el moviment de les llicències».

Els pisos turístics s’estan estenent a d’altres districtes i causen molèsties, tal com va exposar la Síndica en el seu últim informe, en part, pels controls a Ciutat Vella.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento