L'onada de fred porta forts vents i deixa sota zero quasi tot Catalunya

  • Dissabte s'espera una nova baixada de les temperatures.
  • Hi haurà valors molt nagatius a la nit.
  • Es registren afectacions a les carreteres.

El temporal, que podria dur les nevades arran de la costa, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, sacseja Catalunya. I és que l’entrada d’una llengua d’aire fred procedent del centre d’Europa va fer baixar dijous les temperatures a menys 0 graus de nit a tot el territori i va provocar ràfegues de vent que van superar els 100 km/h en llocs com Portbou o Ulldeter.

De fet, l’estació d’esquí d’Espot i la de Vallter, que van registrar temperatures de fins a -17 graus a la cota 2.500, van haver de tancar les seves portes pels seus forts torbs. A més a més, la neu també va fer acte de presència en algunes carreteres comarcals i es van haver de tancar a la circulació les carreteres BV-4024, de Bagà a l’Estació Coll de Pal; la BV-4031, entre la Pobla de Lillet a Toses; i la C-28, al Port de la Bonaigua.

Durant divendres seguiran bufant les ventades, tot i que de cara al cap de setmana amainaran. Dijous, el vent va obligar els Bombers a fer sortides per despreniments a façanes o arbres i objectes caiguts.

Les baixes temperatures es mantindran i, fins i tot, aniran a més. De fet, s’espera que els termòmetres oscil·lin entre els -13 i els -8 graus al Pirineu, entre els -10 i els -5 al Prepirineu i a la Depressió Central, entre els -8 i els -3 al Prelitoral i els -3 i els 2 a la costa. També s’estima que hi haurà glaçades nocturnes a tot el territori. Per demà, es preveu una nova pertorbació, amb possibles nevades que podrien arribar al nivell del mar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento