El Tradicionàrius y Barnasants, dos festivals d'autor arriben a Barcelona

  • El Tradicionàrius porta en directe El petit de cal Eril.
  • Barnasants reuneix Joan Isaac i Luis Edurdo Aute.
Joan Isaac i Luis Eduardo Aute, un tàndem de luxe per al festival Barnasants.
Joan Isaac i Luis Eduardo Aute, un tàndem de luxe per al festival Barnasants.
Juan Miguel Morales
Joan Isaac i Luis Eduardo Aute, un tàndem de luxe per al festival Barnasants.

El festival Tradicionàrius programa per aquest divendres l’actuació d’El petit de cal Eril, el millor exemple del folk psicodèlic a casa nostra (Centre Artesà Tradicionàrius; Travessera de Sant Antoni, 6-8. Divendres a partir de les 22.00 hores. Preu: 12 euros).

El cantant Joan Pons fa honor amb el nom del grup a la seva posició de germà petit a Cal Eril, casa seva, a Guissona (Lleida). Arrelat al camp de la seva terra, va gravar la primera maqueta al menjador de la masia familiar, amb els sons i l’olor del seu entorn.

Pons porta sis anys vivint a Barcelona, però tota la seva família segueix a Guissona. Des de la capital ha accedit al seu primer disc d’estudi, I les sargantanes al sol, que li obre avui les portes del festival barceloní Tradicionàrius. El so d’El petit de Cal Eril és orgànic i càlid, popular, experimental i naïf i està amanit amb flautes, xilòfons i tota mena de sorolls folk.

L’oferta de música d’autor no acaba aquí aquest cap de setmana previ a Carnestoltes. Hi ha un altre festival en marxa a Barcelona, el Barnasants. El teatre Joventut rep un atractiu binomi format per Luis Eduardo Aute i Joan Isaac. Aquest duet va explotar en el disc d’homenatge de Isaac a Aute, Auteclàssic (Sony-BMG, 2009).

El treball viu divendres la seva versió en directe, amb temes d’Aute versionats en català per Isaac i amb arranjaments nous amb cordes i piano. Aute, per la seva part, farà una revisió del seu repertori (C/ de la Joventut, 4, de l’Hospitalet. Avui a partir de les 21.00 hores. Preu: 21 euros).

El madrileny Javier Krahe reincideix al Barnasants dissabte des d’un escenari que coneix prou bé, les Cotxeres de Sants. Des d’allà presentarà un nou espectacle, Querencias y extravíos, que recull en directe els temes que Krahe va gravar al Café España de Valladolid (C/ Sants, 79-83. Dissabte, a partir de les 21.30 hores. Preu: 22 euros).

*Més informació sobre aquests concerts als webs oficials d’ambdós festivals: www.barnasants.com i www.tradicionarius.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento