L’Hospitalet busca com conservar el casc antic

La construcció d’un nou equipament obre el debat sobre el futur del llegat del barri antic.
L’Hospitalet del Llobregat ha iniciat els treballs del Poliesportiu Municipal del barri del Centre, que s’ubicarà en un antic escorxador del casc antic. El projecte ha provocat el rebuig d’una part dels veïns, perquè «aquesta zona està en perill, ja que les obres provocaran el seu empitjorament», segons afirma a 20 Minutos Carmona Carreras, representant del moviment veïnal que no veu clar aquest projecte.

Els opositors reclamen un pla per a la conservació i millora del casc antic. Recorden que aquesta zona compta amb el carrer Xipreret, la masia Can Sumarro i el seu entorn, un conjunt de cases antigues amb petits jardins i que representen els primers anys agrícoles de l’Hospitalet. Segons explica Carmona, «ja fa anys que s’arrossega aquest tema.

Només volem que se’ns garantitzi que d’aquí a uns anys aquestes cases encara hi seran per tal de conservar-les».

Estudi desfavorable

Els veïns detractors van encarregar un estudi al Col·legi d’Arquitectes que desaconsellava construir-hi el poliesportiu. Van aconseguir reduir-ne les dimensions i una reunió amb l’Ajuntament per veure el futur del casc antic.

L’Associació de Veïns de l’Hospitalet sí que recolza la construcció del poliesportiu del barri de Centre. «Portem quatre anys lluitant perquè es construeixi. Vam recollir 34 signatures d’entitats i més de 2.500 de veïns», afirma el president de l’associació, Antonio Bisbal, abans d’afegir: «Però també volem la conservació del casc antic».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento