La protesta pels preus del transport guanya suports

  • 60.000 usuaris secunden la concentració de demà en contra de les tarifes, amb l’adhesió d’aturats i veïns.
  • Ahir, es van organitzar per colar-se a 12 estacions.

El moviment contra la pujada de les tarifes del transport públic enmig de la crisi va cobrant adeptes i ja ha aconseguit reunir associacions i entitats de tot tipus. Mentre preparen la manifestació de demà a Barcelona, ahir, un grup d’usuaris va convidar els viatgers del metro a colar-se en 12 estacions de la xarxa.

Aquesta setmana ja eren 60.000 les persones que s’havien adherit al grup del Facebook que denuncia l’augment dels preus. A hores d’ara no es pot saber quants n’hi ha, ja que la pàgina va ser sabotejada per un pirata informàtic.

Demà, a les 20.00 hores, sortirà de Plaça Universitat la manifestació. La idea va sorgir el dia de Cap d’Any i, de mica en mica, va anar cristal•litzant, sota el lema Una necessitat, no un luxe: per un transport públic gratuït.

"Tenim el suport d’associacions de veïns, de l’Assemblea d’Aturats i del Fòrum Social de Catalunya", exposava ahir una de les membres del grup, Diana Salazar. Esperen més d’un centenar de manifestants. La protesta d’ahir, en què un grup de persones va recórrer una dotzena d’estacions convidant a viatjar sense bitllet, podria repetir-se avui. En tot cas, els convocants no pertanyien al col•lectiu del fòrum del Facebook.

TMB va indicar que tramitarà una denúncia contra tres manifestants que van ser enxampats ahir per la Policia colant-se al metro i enganxant-hi propaganda en contra de la pujada de preus. Els ajuntaments de Barcelona i Badalona ja han aprovat mocions que reclamen a l’ATM que congeli les tarifes.

Baixa el passatge un 2,2%

L’ATM va informar ahir que, el 2009, es van fer en transport públic 914 milions de viatges, un 2,2% menys. Al metro van caure un 3,9%, a Rodalies, un 3,7%, i a FGC, un 1,4%. Va pujar el tramvia (+3,4%) i els busos urbans (+0,6%). Els títols més utilitzats van ser els de l’ATM, amb 646 milions de validacions. La mobilitat a les autopistes també va baixar un 4,5% i a l’aeroport, un 9,8%.

Gavà té des d’ahir un nou centre on aparcar prop de 100 autobusos del Baix Llobregat i que fins ara ho feien al carrer de la Tècnica.

Tercer dia d’avaria a Rodalies

Una avaria en la subestació elèctrica de Palautordera va provocar ahir el tall de la línia 2 de Rodalies, entre Granollers i Maçanet, de les 08.30 a les 09.32 h, i van quedar detinguts entre estacions dos trens de Rodalies i un de Mitja Distància. Alguns viatgers van ser traslladats a Cardedeu i d’altres van continuar un cop solucionada la incidència, malgrat que ja s’havien noliejat autobusos. Va ser el tercer dia d’avaries a Rodalies aquesta setmana, la més negra des que el servei depèn de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento