Un terratrèmol cada dos minuts

El carrer Pujades tremola sota els peus de veïns i comerciants cada cop que passa un comboi de la L4.
Tot i que no té vida pròpia, la figureta de fusta que decora la marbreria de Mercé Garcia es mou sobre sí mateixa, avança i fins i tot es llança cap per avall des de l’estanteria on reposa. Aquest moviment, i el de molts altres objectes a comerços i habitatges de la zona, està provocat per les constants vibracions que genera al carrer Pujades el pas dels combois de la L4 del metro.

El desplaçament d’objectes no és l’única conseqüència dels tremolors, perquè veïns i comerciants han denunciat l’aparició d’esquerdes i, tot i que no tenen clar que sigui pel metro, apunten que les vibracions poden haver augmentat els danys.

A la botiga de Garcia, per exemple, ha aparegut en una de les parets una esquerda de vora un metre i mig que no hi era quan ella hi va entrar –fa uns dos anys– i el terra també s’ha enfonsat. A la botiga del costat fins i tot van haver d’aixecar tot el terra per reparar un enfonsament, assegura Garcia. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) atribueixen aquests danys a les condicions específiques del subsòl de la zona –amb moltes aigües freàtiques– i també a l’antiguitat dels edificis.

Que les vibracions són excessives, però, és un fet reconegut per totes dues institucions. En alguns punts del carrer Pujades no cal esperar ni dos minuts per sentir com el terra es mou, amb intensitats variables, durant uns cinc segons. La rèplica arriba al cap de dos minuts. I així durant tot el dia.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento