Els lladres reincidents seran castigats amb més duresa

  • Infringir una ordre d'allunyament permetrà empresonar els pispes.
  • Un grup es considerarà criminal si és de 3 o més delinquents.

El ministre de Justicia, Francisco Caamaño, es va comprometre dilluns a introduir canvis en el Codi Penal per tractar amb més mà dura els delinqüents reincidents, principal problema d’inseguretat a Barcelona.

En una reunió a Madrid, l’alcalde, Jordi Hereu, li va demanar que es puguin dictar més ordres d’allunyament respecte a les zones o locals on roben (aquesta mesura ja s’ha aplicat a un lladre a Barcelona). A més, l’Estat preveu declarar grups criminals els constituïts per tres o més lladres.

Això permetria endurir els càstigs, ja que se’ls jutjaria per delictes i no per faltes. Hotelers i el mateix Ajuntament ja havien demanat aquest enduriment per evitar que es creï un sentiment d’impunitat, tant en veïns com en turistes. El problema el planteja Barcelona, però afecta les grans ciutats i zones turístiques de Catalunya i Espanya.

En concret, s’introduirien canvis en el Codi Penal per dictar ordres d’allunyament del lloc on han robat. Fins ara, els reincidents acumulaven desenes de faltes, però cap condemna. En conseqüència, van sumant furts, sempre i quan no es robin per valor de més de 400 euros. En canvi, vulnerar ordre d’allunyament és un delicte, que es pot penar amb la presó. El 2009 hi havia 170 lladres que havien comès 850 furts i tres d’ells van acumular 183 detencions.

Els canvis al Codi Penal ja estan en tramitació. Es considerarà delicte l’activitat de grups de lladres amb tres o més integrants que cometin delictes de froma freqüent. A més, una nova oficina judicial permetrà identificar més ràpid el perfil dels petits delinqüents. Es podran executar alhora totes les causes obertes i imposar majors condemnes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento