Un mort i set hospitalitzats a Vic per la legionel·la

Investigació oberta.
La conselleria de Salut investiga l’origen d’un nou brot de legionel·la que, de moment, ha afectat vuit persones, una de les quals va morir la setmana passada. Tots tenen en comú els seus desplaçaments al nucli urbà de Vic.

La llum d’alerta es va encendre dimecres passat, quan es van diagnosticar els primers tres casos. La confirmació del brot es va fer ahir, quan es van notificar cinc infeccions més. Però, de fet, el 14 d’octubre dos homes –un de 81 i l’altre de 78 anys– van presentar la simptomatologia i van ser ingressats a dos hospitals vigatans. El més gran va acabar morint  d’una bronquitis crònica el passat dia 20 d’octubre.

A partir d’aquests dos casos, s’han anat succeint els diagnòstics de legionel·losi. Els afectats tenen entre 67 y 38 anys i són tots homes. Un d’ells està ingressat a la Unitat de Cures Intensives d’un centre vigatà. La Conselleria  no descarta més casos.

Inspecció de set torres

Tècnics del Servei d’epidemiologia de la Conselleria i de l’Ajuntament de Vic ja han començat a inspeccionar set torres de refrigeració del nucli urbà de Vic. De moment les brigades ja han desinfectat les instal·lacions d’aire condicionat de dues empreses de la ciutat i n’han pres mostres per determinar si la bactèria és la mateixa que la que ha infectat les víctimes.

El mes de març una persona va morir en un brot a l’hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet, que va tenir l’origen a les conduccions d’aigua del centre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento