L’àrea de Barcelona compta amb vuit dels 20 millors hospitals

I més de la meitat estan a Catalunya. El de Berga és el millor dels petits públics i l’Institut Dexeus lidera la llista dels privats.
Catalunya compta amb més de la meitat dels 20 millors hospitals d’Espanya i, d’aquests, vuit són a l’àrea de Barcelona, segons el rànquing Benchmark. La Clínica Plató encapçala la classificació dels centres generals mitjans, en què hi figuren altres tres hospitals catalans entre els quatre primers (el de Figueres, el de Palamós i el de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona).

El millor dels hospitals  generals petits és el Comarcal de Sant Bernabé de Berga, que supera l’Hospital de Calahorra (La Rioja). L’Institut Universitari Dexeus també és el primer en l’apartat d’investigació, per davant de la Clínica Nuestra Señora de América de Madrid.

La Fundació Hospital Asil de Granollers (segon) i l’Hospital General de l’Hospitalet (tercer) figuren entre els quatre millors dels centres generals, índex que encapçala la Fundació Hospital Son Llàtzer de les Balears. L’apartat dels hospitals docents està liderat per l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant, però, a continuació, hi figuren l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i l’Hospital Mútua de Terrassa. L’Universitari de Tarragona Joan XXIII ocupa el quart lloc en aquesta llista.

Per últim, entre els grans hospitals docents apareix en segon lloc el de Sant Joan de Déu, que ja és la sisena vegada que figura al top 20.

Menys morts i més eficàcia

Els hospitals que figuren entre els 20 millors tenen índexs inferiors de mortalitat (20% menys), complicacions (15%) i readmissions (7%) que la resta de centres. A més, l’estància mitjana és un 6,8% inferior, ja que està ajustada al tipus de pacient i la seva gravetat. El percentatge de cirurgia sense ingrés és del 66% i l’índex de resolució de consulta externa és d’un 11%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento