Ensurt amb la grip aviar per l’aparició de 15 coloms morts

Veïns del Poble Sec s’espanten en descobrir les aus sense vida al carrer. Però tot fa pensar que van ser enverinades. És el quart cas.
Una operària de BCNeta recull un dels coloms morts.
Una operària de BCNeta recull un dels coloms morts.
Jordi Soteras
Una operària de BCNeta recull un dels coloms morts.
Veïns del Poble Sec van descobrir ahir una quinzena de coloms morts i van témer per un moment que la grip aviar havia arribat al seu barri.

L’escena, darrera del Parc de les Tres Xemeneies, era força desagradable, perquè alguns dels coloms encara agonitzaven i treien escuma pel bec, segons van explicar alguns testimonis. La raó més probable de les morts va arribar fins a les orelles dels veïns ràpidament: els coloms havien estat enverinats.

La quarta vegada

Segons fonts policials, és la quarta vegada que apareixen coloms morts aquest mes al mateix lloc. Miquel Carrillo, de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble Sec, va apuntar que el motiu més probable pel què els hagin pogut enverinar és que «embruten els bancs i la gent no pot seure».

Amplien la prohibició de cries

La Generalitat va decidir ahir ampliar la prohibició de criar aus a l’aire lliure a les ciutats de Roquetes i Tortosa, a més dels set pobles del Delta de l’Ebre que ja havien estat vetats pel ministeri d’Agricultura. Per evitar cap dramatisme, el conseller d’Agricultura, Antoni Siurana, va assegurar: «Jo consumeixo pollastre perquè la seguretat està garantida».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento