L’any Picasso portarà tres grans exposicions

L’Ajuntament celebrarà el 2006 el centenari de la tornada del pintor a Barcelona amb conferències, espectacles i visites guiades.
‘Passeig de Colom’, oli sobre tela del 1917 que l’artista va donar al Museu Picasso de Barcelona.
‘Passeig de Colom’, oli sobre tela del 1917 que l’artista va donar al Museu Picasso de Barcelona.
Museu Picasso
‘Passeig de Colom’, oli sobre tela del 1917 que l’artista va donar al Museu Picasso de Barcelona.
Una obra clau del segle XX, Les senyoretes d’Avinyó, es va començar a gestar l’any 1906, quan Picasso torna a Barcelona després d’una època molt fructífera a París.

Aquesta data marca un punt d’inflexió en l’estil de l’artista, que evoluciona cap al primitivisme i la geometrització de les formes. Havia nascut el Picasso cubista.

L’any que ve es compleix el centenari d’aquella fita i, també, els 125 anys del naixement del pintor. Bon moment, han pensat a l’Ajuntament, per recordar la seva figura i la seva relació amb la ciutat de Barcelona. És per això que, a partir del març, obrirà Picasso. La passió del dibuix, amb 300 obres que revelen el costat més íntim de l’artista. Entre el juliol i l’octubre ens visitarà Els Picassos d’Antibes, amb un centenar d’obres de l’altre museu francès del pintor. La seva relació amb el circ quedarà patent a Picasso i el circ a partir del novembre.

Homenatges a l’escenari

En total, seran prop de 600 obres, a més d’un seminari sobre l’obra picassiana elaborada a Gósol. També hi haurà un espectacle al Liceu amb tres ballets per als quals el pintor va dissenyar vestits i decorats, i un concert a l’Auditori, amb la versió concert d’El sombrero de tres picos.

La Barcelona del malagueny

El pintor malagueny va viure a la Ciutat Comtal entre el 1895 i el 1904. Els llocs vinculats a la seva vida i a la seva obra es convertiran en ruta picassiana l’any que ve, seguint la Guia de la Barcelona de Picasso, de Josep Maria Carandell, que es reeditarà. Les biblioteques acolliran activitats infantils i es repartirà una guia de lectura per conèixer la trajectòria de l’artista. A més, el Museu Picasso oferirà visites comentades, tant de la col·lecció permanent com de les temporals. També hi haurà un cicle de conferències per al gran públic i per a especialistes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento