El Govern destinarà gairebé 30 milions d'euros en 2010 a la construcció o reforma de 16 centres de salut

El Govern destinarà en 2010 gairebé 30 milions d'euros a la construcció o reforma d'un total de 16 centres de salut, una inversió que beneficiarà a més de 206.000 usuaris de la sanitat pública, i que s'arrodoneix amb la finalització de les obres de l'Hospital de Son Espases (Palma), el començament de les de Can Misses (Eivissa), la nova ala del de Manacor, així com la reforma de l'Hospital General (Palma) i la del centre d'especialitats d'Inca.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, al llarg del pròxim any es posarà en marxa la construcció d'un total de 14 centres de salut a Mallorca i de dos més a Eivissa, alguns dels quals es troben encara pendents d'adjudicar. Això suposarà un "impuls" a l'activitat de la construcció, segons va revelar el titular d'aquest departament autonòmic, Vicenç Thomàs, en declaracions fetes a Europa Press.

Així, en 2010, es començaran les obres d'un total de 13 nous centres de salut, alguns dels quals substituiran a altres ja existents que es consideren obsolets, mentre que els restants casos corresponen a infraestructures d'aquest tipus que passaran per un procés de realització de reformes. Tot això es traduirà que "quan acabem la legislatura, la meitat de la població balear tindran infraestructures" d'Atenció primària.

Thomàs, qui ha subratllat que, des de la Conselleria de Salut i Consum, "estem afrontant un repte molt important", perquè "no s'havia fet mai" una reforma tan àmplia dels recursos assistencials dirigits a la població general. I, d'altra banda, també ha considerat que "és molt important" que les persones que treballen en els diferents centres i hospitals "ho facin en condicions adequades" perquè el servei que ofereixen sigui òptim.

En 2010 i a Mallorca, començaran les obres dels nous centres de Llevant (Son Servera), Ponent (Andratx), Tramuntana (Esporles), Marines (Muro), Torrent de Sant Miquel (Sa Pobla), Son Amonda (Inca), així com les de les unitats bàsiques de Ses Salines, Ariany, És Molinar (Palma), Maria de la Salut, Porreres i Alaró. A més, també es preveu reformar els de Rafal Nou i Son Serra. I, a Eivissa, s'aixecaran els de Sant Josep i Can Misses.

Hospital punter

Entre les incorporacions a la xarxa sanitària balear previstes per al 2010, destaca el nou hospital de referència de Son Espases, el "més punter de la medicina actual", que es preveu inaugurar el 10 d'octubre, i que tindrà més de 61.000 metres quadrats, dels quals un 60% es destinarà a habitacions individuals. I, segons les millores realitzades en el nou projecte que es va realitzar, s'ha incrementat la superfície destinada a Urgències.

A més, Son Espases, que està ubicat a la sortida de Palma en direcció a Valldemossa, també tindrà una nova àrea d'intensius cardiològics, més espai destinat a investigació, formació contínua i docència, així com per a cures crítiques i per a l'UCI pediàtrica. Sense oblidar un quart accelerador lineal i una quarta ressonància magnètica, entre d 'altres millores que també ha introduït l'Ib-Salut sota mandat de Vicenç Thomàs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento