El districte de Nou Barris ha començat una sèrie de reformes (reivindicades pels veïns) per eliminar els punts negres de la venda i el consum de droga al barri de Porta, segons explica a 20 minutos la gerent del districte, Gemma Arau.

Els canvis volen posar fi als carrers sense sortida, als racons foscos o als possibles amagatalls que usen tant els camells com les víctimes de la droga. Una de les modificacions més importants serà l’eliminació dels porxos que hi ha als edificis de protecció oficial de Renfe-Meridiana. En moltes ocasions, sota aquests porxos s’amaguen els qui atenen els compradors de droga.

Tancament dels túnels

El president de l’Associació de Veïns de Porta, Laurio Perdiguero, explica que és una reforma que «ja fa sis anys» que es reclama en aquests pisos, que gestiona el Patronat Municipal de l’Habitage (PMH). El seu gerent, Antoni Sorolla, destaca aquesta intervenció i recorda que també «s’han tancat els túnels» que hi havia sota l’edifici i que usaven els camells per escapar-se. Arau també revela que, en breu, començaran les obres per allargar el carrer Río de Janeiro, que actualment queda tallat entre el carrer de Piferrer i el Passeig d’Andreu Nin.

Amb aquesta reforma, es pretén eliminar «un espai descontrolat», utilitzat per punxar-se. També es faran els Jardins d’Andreu Nin que, tot i que es van anunciar a l’anterior mandat, encara són un descampat. Ja fa uns mesos es va netejar la vegetació de la Plaça Sòller, per eliminar-ne amagatalls.

«No tindrem on aparcar»

El líder veïnal Laurio Perdiguero troba positives totes aquestes reformes, però denuncia que «desapareixeran uns 400 aparcaments al carrer i l’Ajuntament no ha previst on podrem deixar el cotxe». Perdiguero també denuncia que el districte va expropiar diferents solars -que ara podrien servir per aparcar- per fer-hi equipaments, però que, finalment, «els ha venut a l’Heron City, el Banc de Sabadell i El Corte Inglés».