El mosquito tigre se extiende ya a siete distritos de Barcelona

Sólo se salvan Ciutat Vella,  l’Eixample y Sant Martí. Donde hay más es en Horta, por las casas con jardín.  Muchos vecinos llevan muestras a los ambulatorios. Los expertos dicen que no se trata de una plaga.

El mosquit tigre s’ha detectat ja en set dels deu districtesdeBarcelona, encara que els experts rebutgen que hi hagi cap plaga.

Només Ciutat Vella, Sant Martí i l’Eixample s’escapen per ara de la presència d’aquest insecte, quemés enllà de provocar picades molestes i doloroses no suposa cap perill per a la salut.

L’Agència de Salut Pública (ASPB) va trobar a finals d’agost el primer mosquit prop de la plaça Sanllehy, al barri de Can Baró, i des de llavors s’hanlocalitzatexemplars a una vintena de punts de tota la ciutat.

En molts casos, els positius s’han donat després que molts ciutadans alertats per les notíciesportessinmostres d’insectes vius o morts dins d’un pot.

En la majoria dels casos, l’alarma era injustificada. La psicosi ha decaigut i els voluntariosos caçadors arriben en compte gotes.

La major concentració es troba aHorta-Guinardó, on proliferen les cases amb jardío pati i és fàcil l’acumulació d’aigua en petits recipients -l’hàbitat preferit per la seva reproducció-, explica Víctor Peracho, cap del serveid’Higiene Pública iZoonosi de l’ASPB.

Als ambulatoris Des del Centre d’Atenció Primària Sanllehy s’assegura que no han atès de moment cap víctima de picades del mosquit tigre, que ocasionen dolor i inflamació.

Per frenar la proliferació del mosquit tigre, el Servei de control de mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat–que va detectar primer exemplar a Sant Cugat el 2004– va recomanar creació de brigades específiques alsmunicipis, fer inspeccions casa per casa per respondre amb actuacions ràpides i, fins i tot ,sancionar els ciutadans que, involuntàriament, facilitin la reproducció de l’insecte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento