Barcelona congela preus de serveis públics per al 2010

  • Afecta residències, cursos, equipaments esportius, el Zoo o el Bicing.
  • S'han perdut 13 milions del Pla ZP.
  • El Senat acorda abaratir peatges.

Els preus públics per al 2010 es congelaran. Zoo, Bicing o llogar instal·lacions per fer-hi esport costaran el mateix. Així, el servei de bicicletes costarà 30 euros i per cada mitja hora o fracció se n’abonarà mig. Entrar al Zoo sortirà per 16 euros, que en seran 8,40 per als majors de 65 anys i 6,70 per als grups d’estudiants menors d’edat.

Altres preus que també es congelen són: residències, serveis de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana, cursos de formació, equipaments esportius o recollida de residus sòlids urbans, segons ha confirmat el primer tinent d’alcalde, Carles Martí. En realitat, per al 2010 es mantenen igual els impostos i taxes municipals, tret d‘una part de l’IBI.

Quan falten quatre mesos per acabar les obres del Fons Estatal d’Inversions Locals ( Pla ZP), l’Ajuntament va reconèixer ahir que s’han esfumat 12,9 milions dels 282,3 que havia de rebre la ciutat. Les obres licitades es van adjudicar, finalment, per un valor menor. Per al 2010, la capital rebrà 175 milions: 35 seran per despesa corrent (sobretot educació i serveis socials) i la resta, per a noves tecnologies, serveis socials o estalvi d’energia.

aEl Senat ha demanat la gratuïtat dels peatges de l’AP-7 de Torredembarra al Vendrell i de l’Ametlla a Ulldecona, a Tarragona. En la moció de CiU es va exigir més descomptes als usuaris habituals a Martorell. Per ser efectiu, l’acord del Senat hauria de prosperar al Congrés, on CiU i PP no sumen majoria.

Fins a 424.086 catalans poden demanar una targeta que ofereix beneficis als discapacitats. Són els que tenen un grau de disminució del 33%. La sol·licitud es pot fer des de demà però els avantatges (en cultura, mobilitat, esport, oci i lleure) no es podran gaudir fins a l’1 d’abril. Per demanar-la caldrà disposar abans del certificat i permetrà els usuaris no haver de sol·licitar de manera constant certificats de la seva discapacitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento