Una de cada tres places d'FP estan encara vacants

  • Els quatre cursos tenen 26.696 seiens lliures.
  • Administració i Mecànica són els que més costen d'omplir.
  • Educació espera que la xifra baixi en dos mesos.

Fins a 26.696 places de les 82.496 dels cicles formatius dels graus mitjà i superior estan encara per omplir. Són estudis com els d’Administració o Mecànica (ara amb menor demanda laboral) els que s’han quedat més buits. En canvi, sobren aspirants a d’altres, com Comunicació o Imatge i So, amb menys places, però també amb un futur laboral poc prometedor.

Segons dades facilitades pel Departament d’Educació, al Grau Superior hi ha 5.860 vacants al primer curs i 8.510 al segon, mentre que al Grau Mitjà en són 5.427 i 6.899. «Tenim unes 10.000 vacants als primers. Espero que s’acabin de cobrir. El 100% no pot cursar el que vol. Si cedíssim a la inèrcia, ens faríem un flac favor», apunta el director general d’Ensenyaments Professionals, Josep Francí.

De tota manera, Francí recorda que, tot i el descens de 20.000 alumnes entre els 16 i els 20 anys, l’FP ha guanyat 7.000 places en un any. Encaixar part de la demanda en l’oferta existent triga un parell de mesos i, fins i tot, es poden ampliar grups en estudis d’auxiliars d’infermeria o atenció sociosanitària; no passa així en FP plenes com Imatge i So o Esports.

Francí va reconèixer que hi ha «problemes per omplir cicles» de professions industrials: «Encara hi ha la percepció que són tasques físiques, com de mitjans del segle XX. En absolut», raona. Aquesta mancança es vol solucionar amb el programa Qualifica’t (possibilita als treballadors amb experiència obtenir un títol que acrediti la seva capacitat).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento