Multes als que discuteixen o es maquillin al volant

  • Hi ha prop de 2.000 accidents a l'any.
  • La Urbana realitza una campanya especial per 'caçar' els conductors que es distreuen i causen situacions de risc.

La Guàrdia Urbana no es limita ara a multar els conductors que parlin pel mòbil, sinó que, fins diumenge, està duent a terme aquests dies una campanya especial per sancionar els qui es maquillin, llegeixin la premsa, discuteixin o canviïn el CD mentre condueixin.

Dos motoristes passegen aquests dies pels carrers de cada districte molt atents al que passa dins els cotxes. En cas que detectin «manca d’atenció en la conducció», com ara una discussió forta, l’ús del telèfon mòbil o encendre una cigarreta, aturen el vehicle i en sancionen el conductor si es detecta una maniobra arriscada.

Canviar de carril de circulació de manera inconscient i perillosa o reduir la velocitat tot posant en perill la marxa de la resta de vehicles, són alguns dels símptomes que alerten que el conductor està distret, i es consideren actes sancionables.

En cas que es parli per telèfon, la sanció és de 100 euros; si fer-ho comporta perill, la multa arriba als 300 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet. Per a la resta de distraccions, està prevista una sanció de 60 euros.

«Un conductor tarda 10 segons a marcar un número de telèfon» explica l’intendent Sergi Amposta i aclaria que això «equival a recórrer uns 150 metres, dues illes de cases de l’Eixample».

En aquest interval, «el conductor deixa de veure el 50% dels senyals de trànsit i els retrovisors», cosa que, segons Amposta, pot generar una topada. Cada any es causen prop de 2.000 sinistres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento