L'escola fixarà com els pares ajudaran a educar els fills

  • Les famílies hauran d'implicar-se més amb la feina del col·legi.
  • Educació vol que les empreses donin temps als progenitors per assistir a les tutories.

Cada centre educatiu català haurà de redactar la seva pròpia carta de compromís de convivència i respecte en què s’han d’implicar els col•legis, els mestres i les famílies. La iniciativa forma part de la Llei d’Educació de Catalunya, el desplegament de la qual va anunciar ahir el conseller d’Educació, Ernest Maragall.

Amb aquesta carta de compromís, el pares «s’han d’avenir a compartir els drets i les llibertats» del procés educatiu, reconèixer el paper «fonamental» de la família i potenciar la seva participació. Educació treballa en uns continguts mínims, però cada centre els podrà ampliar.

Una via d’implicació és l’assistència dels pares a les tutories. Educació admet que ja ha obert converses amb els empresaris perquè els pares puguin disposar d’hores lliures amb aquesta finalitat.

El 2010 entrarà en vigor el decret d’autonomia dels centres i el règim que convertirà els directors de les escoles en autoritat. Amb la LEC, el 2013 es gastaran 1.040 milions d’euros anuals més en educació, i 1.542 milions el 2017.

El conseller va avançar que el conveni amb el ministeri d’Educació sobre els portàtils està «tancat i acordat» i se signarà «en poques setmanes». A més, el departament es personarà contra el recurs que el PP va plantejar al Tribunal Constitucional contra la LEC «per defensar-la», va aclarir Maragall. Sobre les divergències amb el Ministeri d’Educació sobre el contingut de la LEC, el conseller creu que les «actituds de partida són molt positives».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento