Passeig de Sant Joan de segona

La part alta, entre Diagonal i Travessera de Gràcia, està més ben cuidada que la de baix. Veïns i comerciants de la zona més degradada conviuen amb desperfectes.
La proliferació de caques de gos és una de les queixes.
La proliferació de caques de gos és una de les queixes.
Jordi Soteras
La proliferació de caques de gos és una de les queixes.
Caminar pel Passeig de Sant Joan suposa veure dos paisatges ben diferents. Mentre que a la part més alta, entre Diagonal i Travessera de Gràcia, no hi ha gaires queixes, a mesura que es va baixant augmenta el descontament entre veïns i comerciants per la falta de manteniment.

Jordi Piñas, president de l’Associació de veïns i amics del Passeig Sant Joan, que actua sobretot de l’Avinguda Diagonal cap amunt, ocupant així els districtes de l’Eixample i de Gràcia, assegura que «el principal problema que ens trobem és la falta de civisme de la gent». Piñas afirma que «l’Ajuntament ens fa força cas».

En canvi, els veïns de l’Avinguda Diagonal cap a baix sí que troben problemes, sobretot de neteja. Molts comerciants, com Fernando Martín, afirmen que cada dia han de «netejar la terrassa perquè no ho fa ningú i també els parterres, que estan plens de caques de gos, no hi ha plantes, són pipi-cans». Martín explica que va enviar una carta fa poc a l’Ajuntament contant la situació dels parterres i «la resposta va ser que no es poden arreglar perquè és una zona on hi passen molts peatons, fet que des que ja no hi paren tants autobusos no és cert».

Rajoles en mal estat

Un altre problema és que les rajoles de la vorera es mouen, hi ha petits sots i zones esfondrades. Catalina Pons, veïna i comerciant, assegura que estan «apedaçant la vorera» i afegeix, com altres veïns, que «ja han caigut algunes persones grans». Segons Pons, «l’única raó d’aquesta deixadesa és que deu haver-hi un projecte de millora».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento