Baixen en un any les multes per incivisme

La Guàrdia Urbana va posar l’any passat 7.063 sancions menys respecte el 2003. Només el 44% de multes de trànsit es cobren.
La Guàrdia Urbana va posar més multes d’incivisme durant el 2003 que durant l’any passat, tot i que, segons el Govern municipal, cada cop es persegueixen més aquest tipus de conductes.

Segons l’anuari de la ciutat, el 2003, els agents municipals van posar 73.507 sancions per incomplir les ordenances mentre que, durant el 2004, en van posar 66.444 (7.063 menys). De totes les infraccions que vulneren les ordenances, les que més sancions han generat són les que afecten a l’ús dels carrers i dels espais públics, que sumen 19.837.

Trenca l’evolució

Aquest descens de les sancions trenca una evolució que es mantenia des del 2000. Durant aquest any, només es van posar 16.020 denúncies per incomplir les ordenances. Sigui com sigui, de totes aquestes sancions l’Ajuntament, fins ara, no pot cobrar ni una tercera part del total. La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, va explicar que les noves ordenances fiscals, que es van aprovar ahir amb els vots en contra de CiU i PP, volen, precisament, castigar més els actes incívics.

Com a exemples, va posar el fort increment que ha patit durant aquests anys el servei de la grua i altres taxes que repercuteixen directament en l’infractor.

També en trànsit

Pel que fa a les infraccions de circulació, els agents també van posar més multes el 2003 (1.229.343) que durant tot l’any passat (1.188.716).

Les dues xifres gairebé doblen el nombre de sancions que es van posar el 2000, que van ser 630.230. De totes les multes de trànsit que es posen cada any a la ciutat, només se’n poden cobrar un 44%, segons van informar ahir fonts municipals.

Embargaran als infractors de fora

L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, i el conseller d’Economia, Antoni Castells, van signar ahir un conveni que permetrà a l’Ajuntament embargar els comptes bancaris dels infractors que no paguen les seves multes perquè viuen fora de la ciutat. L’embargament es podrà fer tant per les persones que tenen multes de circulació com per les que tenen sancions per haver incomplert qualsevol ordenança municipal. El conveni que van signar és retroactiu, és a dir, que avui ja es podran embargar els comptes dels infractors que acumulen sancions. Segons xifres de l’Ajuntament, un 20% de les multes que posen són a ciutadans que viuen fora de Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento