Trànsit omple les carreteres de radars i encareix multes

Qui corri més haurà de pagar més. Vuit radars fotomultes mòbils vigilaran trams curts de les vies amb més accidents. Entre els aparells reals, n’hi haurà de falsos.
Les carreteres catalanes compten des d’avui amb un nou dispositiu per controlar la velocitat dels conductors i reduir així els accidents. Es tracta de vuit radars agrupats i senyalitzats que es repartiran en un tram d’uns 40 quilòmetres i en ambdós sentits de la marxa en les vies amb més sinistres. A més, les multes per excés de velocitat seran més cares.

Els radars estraran dins d’unes carcasses grogues. Les càmares canviaran cada dia d’ubicació, però entre els aparells reals n’hi haurà de falsos. El conductor mai no sabrà en quines caixes grogues hi ha el radar real. La intenció és que estigui alerta a tot hora per no excedir el límit de velocitat i aconseguir definir vies segures, com a les rondes de Barcelona.

Un «engany» que la consellera d’Interior, Montserrat Tura, veu necessari per l’alta sinistralitat. «Malgrat que han baixat els accidents per alcoholèmia, encara hi ha una part de la ciutadania que cada dia compra números per tenir un accident greu, en el que pot morir o pot provocar la mort a d’altres», va assenyalar Tura en la presentació dels radars a la carretera N-II, a l’altura de Premià de Mar. Aquest és un tram que, segons un estudi del RACC, és el que més mortaldat va registrar al 2004.

Al final de cada tram de radar, el conductor es pot trobar amb una patrulla de Mossos. A banda dels radars mòbils, es preveu instal.lar en els propers mesos 34 nous radars fixos, que s’afegiran als 58 existents.

Setembre negre en accidents

Aquestes mesures de xoc s’han pres després del fatídic mes de setembre d’enguany, el pitjor des de feia molts anys. S’han registrat a les carreteres catalanes 31 accidents amb un balanç de 34 morts i 14 ferits greus. En aquest primer cap de setmana d’octubre, ja han perdut la vida quatre persones, dues de les quals en un accident múltiple succeït la matinada de diumenge a la C-58 a Montcada i Reixach.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento