Barcelona necessita 750 mossos més patrullant

  • Suposen una quarta part dels 3.000 nous agents de la policia.
  • Interior s'ha compromès a desplegar-ne 240 a la ciutat aquest any.

Major presència policial. L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha reclamat que la Generalitat destini a la capital catalana més efectius dels Mossos d’Esquadra: com a mínim, el 25% dels 3.000 nous agents que s’incorporaran al cos i que suposen un total de 750 policies.

De moment, aquest 2009, Interior només s’ha compromès a destinar a Barcelona 240 nous agents.

Hereu, que va fer la petició durant un acte per donar la benvinguda a 250 aspirants a agents de la Guàrdia Urbana, va justificar la seva reclamació per les «característiques especials» de Barcelona i la «pressió de població a la qual estan sotmeses zones com Ciutat Vella».

Així mateix, va sol·licitar un «esforç específic», després de valorar el treball de la Urbana a l’hora de «reforçar el seu patrullatge». «Demanem el mateix esforç a totes les administracions», ha afirmat.

L’alcalde ha explicat que ja ha tractat aquest tema amb el conseller d’Interior, Joan Saura, amb qui el consistori «està treballant abans, durant i després de l’estiu», en al·lusió a la polèmica per l’augment de l’incivisme i la prostitució a Ciutat Vella.

Dels 250 aspirants a Guàrdia Urbana, 15 ja compten amb formació policial. Del total, 234 són homes i la resta, dones. S’incorporaran al cos policial, en pràctiques, el mes de juny de l’any que ve.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento