S’enquestarà 15.000 catalans per detectar la violència masclista

  • El Govern vol millorar-ne les accions de prevenció.
  • Cada dia hi ha hagut una mitjana de 19 homes acusats de maltracte.
  • El 84% de les recluses ha patit maltractes.

El Govern farà periòdicament macroenquestes, preguntant a 15.000 catalans per definir amb el màxim detall el fenomen de la violència masclista i prevenir-ne els casos. El qüestionari es passarà a principis de l’any vinent, pioner a Espanya, i indagarà en diversos àmbits: carrer, feina i llar.

Aquesta foto de gran definició "serà una mostra de qualitat i fiable per tenir un coneixement real d’aquesta violència", va indicar ahir la directora del Programa de Seguretat contra la violència masclista, Alba García.

Combatre millor

Amb les dades que surtin d’aquest estudi es "dissenyaran les millors polítiques per combatre" les agressions d’aquest tipus, segons va anunciar el conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura.

En el primer seminari que acaba avui a Barcelona sobre bones pràctiques contra la violència domèstica, Catalunya va treure pit perquè 88 de les 92 comissaries compten amb agents especialitzats en aquest àmbit.

Dones maltractades

A la resta d’Espanya s’endegarà un programa d’atenció específica a les recluses víctimes de maltractament.

De fet, el 84% de les preses a Espanya ha patit algun maltractament, generalment de tipus físic (74%) i sexual (64%), segons dades del Ministeri d’Interior.

Cada dia hi ha 19 detinguts

Entre gener i juny d’enguany, s’han presentat a les comissaries dels Mossos d’Esquadra un total de 5.938 denúncies per part de víctimes de violència masclista i s’ha detingut 3.434 persones, 20 de les quals eren menors d’edat.

Aquesta xifra implica que cada dia hi ha hagut una mitjana de 19 homes acusats de maltractar la seva parella. En tot el 2008, es van registrar 7.543 detencions, 51 de les quals van ser a menors d’edat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento