Graelles per a motos a 36 cruïlles

  • La majoria es ficaran a l'Eixample trencant amb grans avingudes.
  • Fins ara hi havia 3 graelles en fase de prova pilot.
  • S'han reduït fins a un 20% els accidentes a les interseccions en proves.
La Zona Avançada per a Motos de la cruïlla de Gran Via amb Pau Claris.
La Zona Avançada per a Motos de la cruïlla de Gran Via amb Pau Claris.
AJUNTAMENT BARCELONA
La Zona Avançada per a Motos de la cruïlla de Gran Via amb Pau Claris.

Les cruïlles que registren més accidents de motocicleta comptaran a partir d’ara amb Zones Avançades per a Motos (ZAM), unes graelles pintades de groc situades a primera fila, al costat dels semàfors, i on només es poden aturar les motocicletes i ciclomotors.

Fins ara hi havia 3 graelles en fase de prova pilot, però donats els bons resultats obtinguts, segons va indicar ahir el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, se n’estrenaran 33 més a totes aquelles cruïlles que registren més accidents.

A les confluències on s’ha dut a terme la prova pilot, la reducció dels accidents ha estat d’entre un 11% i un 20%, tal com va assegurar Narváez. Són les de Balmes-Gran Via, Ganduxer-Passeig Bonanova i Aragó-Vilamarí.

Per evitar sinistres

A partir d’ara seran 36 les cruïlles que comptaran amb aquestes graelles per a motos, la majoria d’elles ubicades a l’Eixample, concretament, trencant amb grans avingudes, com ara la Gran Via, Aragó o Balmes.

Tot i la confusió inicial que va generar el fet que estessin pintades igual que les graelles que prohibeixen la parada de vehicles enmig de les cruïlles, el senyal s’ha anat perfeccionant i, segons Narváez, s’han convertit en "una bona eina per reduir situacions de risc i accidents".

Càmeres contra les ziga-zagues

Les maniobres de les motos entre els cotxes per tal d’avançar-los són una de les causes d’accident a la ciutat. Les ziga-zagues de motocicletes i ciclomotors no estan permeses i l’Ajuntament de Barcelona, en una campanya específica per combatre els accidents amb motoristes implicats, ha començat a perseguir-les amb càmeres instal·lades estratègicament.

De moment, s’està fent una prova pilot a la cruïlla del carrer Balmes amb l’avinguda Diagonal. Si els resultats de la prova són òptims, les càmeres s’estendran a més interseccions concorregudes. L’Ajuntament està promovent també l’aparcament per a motos, que ja arriba a les 42.023 places.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento