Titelles de bona mà

Un dels pares de la companyia La Fanfarra, Eugenio Navarro, obre al Born el primer teatre de titelles permanent de la ciutat.
Eugenio Navarro amb dos dels seus personatges de ‘Rutines’ sobre l’escenari de La Puntual.
Eugenio Navarro amb dos dels seus personatges de ‘Rutines’ sobre l’escenari de La Puntual.
Jordi Soteras
Barcelona compta amb un nou espai escènic, La Puntual, el primer teatre de titelles permanent de la ciutat. L’artífex i titellista resident és Eugenio Navarro, soci fundador de la companyia La Fanfarra l’any 1976 i del desaparegut teatre Malic. Navarro ha voltat amb les seves titelles per Alemanya, França, Itàlia, Rússia, Xina, Brasil, Argentina, entre molts d’altres. Ara torna a Barcelona. «És una nova manera de prendre’m la professió», comenta. «Vull treballar sense presses, millor, més a gust».

Navarro ofereix l’obra Rutines –per a tots els públics–, en la que apareixen fins a 14 elements escènics. La funció de titelles –fetes per ell mateix– té «molt ritme» i és «participativa», explica. Es pot veure de dimarts a diumenge. «El repte és anar canviant el programa», comenta Navarro, que té la intenció d’oferir tallers i cursos, i portar artistes convidats. La sala, d’uns 60 m2 i amb capacitat per 50 persones, és un espai íntim que ocupa l’antic taller de La Fanfarra, al carrer Allada Vermell 15, al Born. El teatre rep el nom de la botiga l’Auca del Senyor Esteve, de Santiago Russinyol, personatge que freqüentava Els 4 Gats, on també s’hi veien titelles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento