La Mercè mostra les dues cares: la matinada incívica i el matí festiu

  • La Guàrdia Urbana va decomissar més de 7.300 llaunes.
  • Va aixecar 197 actes contra la venda ambulant.
  • Els prop de 200 activitats van congregar milers de ciutadans.
La façana de l'Ajuntament, amb els colors de la senyera.
La façana de l'Ajuntament, amb els colors de la senyera.
HUGO FERNÁNDEZ
La façana de l'Ajuntament, amb els colors de la senyera.

L’arrencada de la Mercè ha deixat al descobert les dues cares de Barcelona. D’una banda, els botellones amb alcohol comprat a venedors ambulants o els qui s’orinen al carrer, i de l’altra, les més de 82.500 persones de totes les edats i procedències que van participar en les més de 200 activitats lúdiques i festives dutes a terme ahir per la Festa Major, en una nova demostració de civisme.

En tan sols una nit, la del dimecres 23, la Guàrdia Urbana va decomissar més de 3.000 llaunes i va aixecar 197 actes per venda ambulant il·legal. El matí del mateix dia van interceptar 4.200 llaunes més en dos locals que servien de magatzem. La policia va haver d’intervenir en una baralla que va acabar amb un ferit d’una ganivetada. Alhora, es van imposar 15 denúncies per tinença de drogues.

I és que, segons càlculs de la Guàrdia Urbana, més de 18.000 persones van acudir dimecres al vespre als primers actes de la Festa Major de Ciutat Vella.

Ahir, diada de la Mercè, van tornar a ser milers les persones que van omplir els carrers de la ciutat. El civisme i la festa van anar de la mà en contrast amb els incidents de la nit anterior. La Diada Castellera, la Cavalcada de la Mercè i la missa a la Basílica de la copatrona de la ciutat van ser alguns dels actes tradicionals del primer dia de Festa Major.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento