Triar bé estalvia 1.851 euros en la cistella de la compra

  • L'elecció del punt de venda és primordial a Barcelona.
  • Els preus dels aliments han baixat un 3,6% per primer cop en 21 anys.
  • Encara podrien caure un 2% més.

Els barcelonins es poden estalviar fins a 1.851 euros l’any en la cistella de la compra depenent de si van als establiments més cars o més barats de la ciutat. Són dades de l’últim estudi sobre el cistell de consum que va publicar ahir l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

A nivell de tot Catalunya, la cistella de la compra a Lleida i Tarragona és més assequible que a la resta de demarcacions catalanes. Pels mateixos productes, tarragonins i lleidatans paguen menys, i gironins i barcelonins, més, tot i que les majors diferències entre els supermercats i hipermercats més cars i més barats tenen lloc a Barcelona.

L’OCU, que ha fet l’estudi comparant 910 establiments comercials de 53 ciutats espanyoles, va destacar que la crisi econòmica ha provocat una baixada de preus del 3,6%, circumstància que es dóna per primera vegada en 21 anys.

La portaveu de l’OCU, Illeana Izverniceanu, ha remarcat que hi ha marge per a una baixada més gran dels preus en la cistella de la compra: «Els productes, els fabricants i els distribuïdors encara no s’han adaptat a la realitat i creiem que encara poden baixar més d’un 2%». La implantació de marques blanques en establiments tradicionalment més cars ha causat baixades de preus de fins a un 11,5%.

Les comunitats més cares són les Canàries, el País Basc, Navarra i Madrid, mentre que les més barates són Múrcia, Galícia, Castella i Lleó, la Rioja i Castella-la Manxa. Per ciutats, les més barates són Vigo, Pontevedra, Ourense i Múrcia. I les més cares, Las Palmas, Bilbao, Santa Cruz de Tenerife i Pamplona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento