1,5 milions de places per a activitats escolars barates

  • Més de 100 entitats ofereixen 3.600 propostes diferents.
  • Entre les novetats hi ha els programes contra el malbaratament de menjar i sobre la pobresa.

Els escolars de Barcelona podran optar entre 3.600 activitats escolars durant el curs que tot just comença ara (en realitat, ho decidiran els docents). S’espera que, en total, hi participin 1,5 milions de nens (molts, diversos cops).

Les activitats s’ofereixen a un preu reduït, «simbòlic», encara que es donaran 20.000 beques, segons va explicar ahir la regidora d’Educació, Montse Ballarín, a 20 minutos. La crisi i la solidaritat s’han colat entre les novetats que ofereix el Programa d’activitats escolars, que es presentarà aquesta tarda. Per primera vegada, el Banc dels Aliments de Barcelona ofereix activitats per conscienciar sobre el malbaratament i la pobresa.

També seran pioneres les iniciatives de la Fundació Barcelona Olímpica o les del comitè d’Unicef a Catalunya, amb un programa per fomentar els drets dels infants i una campanya sobre la importància de l’aigua per a la supervivència infantil al Níger.

En total, hi ha 120 entitats i institucions. Algunes visites són ben actuals: la dels pavellons modernistes de l’Hospital de Sant Pau (ara de trasllat a les noves dependències) o els projectes de la Fundació Vicenç Ferrer, mort recentment. D’altres són més recurrents: culturals_(Liceu, Banda Municipal, Museu d’Història o la Pedrera); sobre medi ambient (Zoo, Aquàrium); conèixer la ciutat (golondrina); esports (navegació); coneixements (l’endevinòmetre); infraestructures (subestació de Maragall, Ferrocarrils o Metro), o socials (violència de sexe zero, contra les drogues o aprendre a menjar sa).

«D’aquesta manera, els joves entren en contacte amb la cultura de la ciutat. El millor és que després ho expliquen a la família i hi tornen. S’amplien les possibilitats que tenen d’aprendre» els joves entre 0 i 18 anys, va explicar Montserrat Ballarín.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento