El nou curs canvia hàbits pels portàtils i la grip A

  • Només 17 alumnes han canviat ja els llibres de text pels ordinadors.
  • Fins al gener en seran 33.310.
  • S'extremen les mesures d'higiene entre els nens.

Ni llibres, ni llibretes ni bolígrafs. Un ordinador era el material que van usar el Kevin , l’Amed i els seus 15 companys de classe en l’estrena de segon d’ESO a l’institut Milà i Fontanals del Raval, l’únic centre que ahir tenia el nou material des del primer dia.

Al llarg d’aquesta setmana els portàtils han d’arribar als 69 centres que canvien llibres per ordinadors. Els pares pagaran 150 1_(gratuït menys a Catalunya, amb l’excepció de Santa Coloma). A canvi, no cal comprar llibres, i els nens porten menys pes a l’esquena. Hi va haver crítiques de professors i pares pels continguts digitals. Docents com l’Antoni Garrido, del Milà i Fontanals, veia «molt bé» el nou material i en destacava el campus virtual, on poden ampliar-se les explicacions.

Els llibres digitals, que aquest curs arribaran a 33.310 alumnes, és una de les novetats. Una altra és el protocol per prevenir casos de grip A, que preveu deixar a casa almenys set dies els menors de 6 anys. Algunes escoles ja han substituït les tovalloles per les de paper (d’un ús); els nens es renten més sovint les mans i en posen el nom al material.

En la inauguració del curs escolar, amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla, el conseller d’Educació, Ernest Maragall, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, no es van admetre preguntes dels periodistes. En una nota difosa, Educació va titllar de «normal» la primera jornada per a 1.204.040 alumnes de 4.477 centres entre 0 i 18 anys. Alumnes de nuclis de Tàrrega i Sant Martí de Riucorb van protestar-hi, ja que els han tret el menjador gratuït.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento