Els 56 trens de reforç de Rodalies no arribaran fins d’aquí a dos anys

Els primers circularan el segon semestre del 2007. Hi haurà nou sistema d’informació al novembre. Posaran 86 màquines de venda de bitllets.
Els 56 nous trens adquirits per Renfe per a la xarxa de Rodalies de Barcelona no començaran a entrar en funcionament fins d’aquí a dos anys. Tal com va revelar ahir la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ho faran en dues tandes: els primers circularan el segon semestre del 2007 i, la resta, en la segona meitat del 2008.

La novetat més immediata que introduirà la companyia ferroviària és la posada en marxa d’un nou sistema d’informació als usuaris en temps real a partir del proper mes de novembre.

Venda automàtica

A més, segons va afirmar la ministra de Foment, «al llarg del segon semestre de l’any que ve els usuaris podran disposar de 86 noves màquines de venda automàtica de bitllets» en les estacions de la xarxa de Rodalies. Álvarez va fer aquests anuncis en una resposta a una pregunta del senador d’Entesa Catalana de Progrés, Luis Aragonés Delgado, el qual va recordar que els passatgers de Rodalies a l’àrea de Barcelona han de viatjar en el mateix nombre de trens que hi havia «una dècada abans».

Digue’ns si cal...

...que els nous trens arribin abans de dos anys.

Escriu-nos a: noesven@20minutos.es; per fax al 93 470 62 57; per correu: Plaça Universitat 3, 7è 3a 08007 Barcelona.

Millores a la línia C7

La Comissió de Foment del Congrés va aprovar ahir, a proposta de CiU, una iniciativa perquè el Govern introdueixi millores a la línia C7 de Rodalies: que tingui millor coordinació horària amb la C4 (amb temps d’espera màxima de 10 minuts) i més freqüència de pas (quatre combois per hora a finals d’any). També van demanar que s’ampliïn els horaris, prolongar fins a l’estació de Sants els trens en sentit l’Hospitalet (ara finalitzen a Sant Andreu Arenal) i remodelar les estacions de Castellbisbal i Martorell. També es reclama obrir el 2006 el tram entre Cerdanyola-Universitat i Mollet del Vallès i iniciar els tràmits d’interconnexió de les estacions de Rubí i l’Hospital General, així com l’intercanviador de Vullpalleres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento