Les morts de trànsit cauen un 27% en un dels millors estius

  • Un motorista va perdre la vida dilluns a Santa Perpètua.
  • Hi ha més sentit comú en la velocitat, la distància o en cordar-se el cinturó.

La reducció de les víctimes mortals a les carreteres de Catalunya ha continuat durant aquest estiu. Des del 21 de juny, 60 persones han perdut la vida, davant les 82 de l’any anterior. Es tracta d’una reducció del 27% respecte del 2008. Hi ha contribuït el retorn esglaonat de vehicles els darrers dies de l’agost en una operació que va acabar ahir.

L’últim sinistre va tenir lloc, precisament, dilluns, quan un motorista de 33 anys va perdre la vida a la C-59 a Santa Perpètua. El pitjor es va produir el 30 de juliol, amb sis víctimes fatals en un accident d’autocar a Sant Pol de Mar.

"Es consolida la tendència a la reducció, que és constant. Això és el que dóna valor a la disminució de la sinistralitat, tot i que som conscients que hi pot haver repunts", va explicar a 20 minutos el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya. Malgrat la mort de dilluns, les víctimes sobre dues rodes són de les que més han caigut (entorn d’un 50%).

Quins canvis en la conducció ja no tenen marxa enrere? "La gent assumeix que conduir té un risc, però s’aplica més sentit comú en la velocitat, les distàncies entre vehicles i el cinturó de seguretat, però també influeixen els controls policials, el permís per punts, els radars o la reforma del Codi Penal", va subratllar Pérez Moya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento