Fins a 543 escoles i instituts de Catalunya obren espais abans de rependre el curs

  • Pugen els centres amb activitats organitzades per ajuntaments o pares.
  • Els promotors es queixen del retard en el pagament i la burocràcia.

Fins a 543 escoles i instituts de Catalunya obren portes a partir d’avui mateix. Aquesta és una època intermèdia entre el curs escolar i les vacances dels pares, de manera que obrir els patis als nens és una opció que pot ajudar els progenitors.

En realitat, no s’obren patis, sinó mòduls. Entre avui i el 14 de setembre n’hi haurà 827 (algunes escoles obren diversos espais), als quals cal afegir els de la ciutat de Barcelona. Aquest estiu s’hi han dedicat 787.080 euros, de manera que cada espai surt en total per 525 euros.

Les associacions de pares i mares protesten perquè no tenen prou suport econòmic i organitzatiu per a les activitats. Tot i això, aquest setembre hi haurà disponibles 155 mòduls més que l’any passat.

Els ajuntaments poden demanar obrir aules, però la majoria són associacions de pares i mares, sobretot als CEIP (fins als 12 anys). «Ho munten com si fos un casal», explica el president de la federació que agrupa aquestes entitats, Walter G. Fontes. «A partir d’un tema, com ara la natura, la ciutat o el circ, munten activitats o sortides», comenta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento