Comunitat Valenciana

CCOO i UGT anuncien "mobilitzacions imminents" en el sector de l'hoteleria a València per a exigir un augment salarial

Els sindicats CCOO i UGT anuncien "mobilitzacions imminents" i una possible vaga en el sector de l'hoteleria a València per a exigir, entre altres qüestions, una pujada salarial adaptada a l'actual situació de pujada de preus.

L'assemblea conjunta de treballadors i treballadores del sector de l'hoteleria ha acordat realitzar diferents actuacions durant el mes d'agost i finalitzar amb una convocatòria de vaga "si la patronal no corregeix les seues pretensions en la negociació del conveni".

Els sindicats expliquen, en un comunicat, que, "encara que el Conveni d'Hoteleria de la Província de València va finalitzar la seua vigència en 2011 les últimes taules salarials firmades són les de 2014, des d'aleshores les persones empleades en el sector no han tingut cap pujada". A més, "el preacord de desembre de 2021, que donava solució a una situació que afecta a 80.000 persones, encara no s'ha complit".

Davant l'escalada de l'IPC de l'any 2021, UGT-PV i CCOO PV van comunicar a la patronal la necessitat d'adaptar la pujada salarial pactada a la nova situació sense alterar el total dels increments del 8% acordats al desembre de 2021, i incloure una clàusula de revisió a l'IPC anual.

La patronal hostelera, segons retrauen les organitzacions sindicals, "va incomplir el preacord negant que la vigència anara des de l'un de gener de 2022 i va plantejar que s'aplicara a partir del mes de juliol, un fet inacceptable".

"Davant el rebuig per part de diverses associacions i federacions empresarials, HOSBEC manté actualment una posició favorable a la firma de l'acord", afigen.

"La voluntat sindical de solucionar un conflicte artificialment perllongat en el temps no pot tornar a ser bloquejada en un sector que està mostrant la seua potencialitat a la vista de les dades de recuperació turística" sosté la representació sindical. Les treballadores i treballadors de l'hoteleria de València han dit prou a aquest últim intent de maltractament i es mobilitzaran per a reclamar un mínim de respecte a la seua professió en condicions dignes", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento