Comunitat Valenciana

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV inicia la seua primera gira fora de la Comunitat Valenciana

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha anunciat aquest dimarts la gira de concerts que emprendrà al setembre la Jove Orquestra Simfònica i que, per primera vegada, recorrerà diversos punts de la geografia espanyola per a concloure amb l'actuació que oferirà en el Teatre Monumental de Madrid, el dissabte 17 de setembre.
Archivo - Arxiu - Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV
Archivo - Arxiu - Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV
FSMCV
Archivo - Arxiu - Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

Sota la batuta del prestigiós director valencià Cristóbal Soler, suposarà la primera vegada que aquesta unitat artística, considerada una formació orquestral d'alt rendiment, es desplegue fora de la Comunitat Valenciana i difonga "el gran talent" dels joves músics valencians, segons ha informat la Fsmcv en un comunicat.

Els primers concerts se celebraran a la Comunitat a Cullera (Auditori Municipal, divendres 2 de setembre a les 20.00 hores) i Paterna (Auditori Municipal, diumenge 11 de setembre a les 11.30 hores), per a prosseguir a Pamplona (Teatre Gayarre, divendres 16 de setembre a les 19.00 hores) i Madrid (Teatre Monumental, dissabte 17 de setembre a les 20.00 hores), concert que suposarà el tancament d'aquesta temporada 2022 de l'orquestra.

Com és habitual, tots els concerts seran d'accés lliure fins a completar aforament. La Jove Orquestra està formada per una selecció de 80 músics joves amb edats compreses entre els 15 i els 24 anys, una de les línies estratègiques que la Fsmcv duu a terme des de 2014, quan va ser creada sota la direcció artística del mestre Cristóbal Soler.

Concebuda com un projecte artístic i pedagògic, la Jove Orquestra Simfònica reuneix una selecció de joves músics valencians en edat de formació, oferint-los l'oportunitat de complementar els seus estudis en un entorn semi-professional, amb professorat especialitzat de reconegut prestigi, en diversos auditoris i treballar amb alguns dels millors directors orquestrals del moment.

"La Jove Orquestra Simfònica és un projecte artístic de referència que s'impulsa des de Fsmcv, integrada per músics de les nostres societats musicals, i suposa la millor carta de presentació de l'excel·lència artística que caracteritza al nostre moviment", ha subratllat la presidenta de la Fsmcv, Daniela González.

Per açò, la presidenta de la Fsmcv ha recalcat que tenen "molta il·lusió per emprendre aquest gira i poder mostrar amb orgull, fora de la Comunitat, l'altíssim nivell dels joves músics valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento