Comunitat Valenciana

Crevillent crearà un projecte museogràfic del Museu Arqueològic de la Casa del Parc amb ajuda del Consell

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres la subscripció d'un conveni mitjançant el qual la Generalitat concedirà a l'Ajuntament de Crevillent (Alacant) una subvenció nominativa, d'un màxim de 430.000 euros, per a executar un projecte museogràfic a la Casa del Parc de Crevillent.

L'objectiu del projecte museogràfic que subvencionarà la Generalitat és la creació d'un 'museu d'identitat' en el qual es puga transmetre les peculiaritats culturals i idiosincràsia del poble de Crevillent.

El conveni fixa les bases administratives perquè la Generalitat col·labore amb l'Ajuntament de Crevillent, mitjançant la concessió d'una subvenció, amb la finalitat de desenvolupar un projecte museogràfic amb les més de 113.000 peces arqueològiques amb què compta el museu actual.

El museu va ser inaugurat en 1992 a la Casa del Parc, l'edifici més important de la ciutat obra de l'arquitecte Juan Vidal Ramos, que també va dissenyar el Palau de la Diputació d'Alacant i l'Hospital Provincial, actual Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ).

L'any 2009 va ser necessari tancar la Casa del Parc per a dur a terme una reforma i ampliació que donara resposta a les necessitats dels museus del segle XXI. En 2011 es va finalitzar aquesta actuació d'ampliació amb la construcció d'un edifici annexe a la Casa, que compta amb 1.212,4 m2 de superfície, espai en el qual està previst es desenvolupe el nou projecte museogràfic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento