Comunitat Valenciana

AMP.-Un incendi forestal a Alacant obliga a tallar circulació de trens entre Sant Vicent del Raspeig i Agost

Efectius de bombers treballen en l'extinció d'un incendi forestal declarat aquest dijous a la ciutat d'Alacant, en la zona del dipòsit d'aigua de La Canyada, que ha obligat Adif ha interrompre la circulació ferroviària entre les localitats de Sant Vicent del Raspeig i Agost i a desallotjar dos xalets.

El foc, estabilitzat poc abans de les 16.30 hores i controlat a les 16.50 hores, ha obligat també el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat a activar la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) per la proximitat d'habitatges.

L'incendi afecta a muntanya baixa i matolls i s'han detectat dos focus en origen. Fins al lloc s'han mobilitzat dos unitats de bombers forestals de la Generalitat, quatre dotacions de bombers del Consorci Provincial, dos autobombes, tres unitats aèries, un agent mediambiental i un coordinador forestal, segons ha informat el '112 Comunitat Valenciana'.

Degut a la proximitat de les flames s'ha interromput la circulació ferroviària al seu pas per Agost. La incidència afecta als trens d'ample convencional que realitzen el recorregut Alacant-La Encina, segons han informat Adif i Renfe mitjançant les seues xarxes socials.

El nivell 1 d'alerta del PEIF s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument a béns forestals o afectar lleument a la població i béns de naturalesa no forestal, para l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

COTES ALTES

Paral·lelament, efectius del Consorci han intervingut també en un altre incendi de vegetació rural muntanyenca en la partida Cotes Altes, prop de les vies del tren, en la zona Gormaig d'Alcoi. El foc ha afectat a prop de 1.400 metres quadrats de bancal abandonats i oliveras.

L'acció ha comptat amb la ràpida intervenció de la reguarda itinerant d'estiu de la zona de la muntanya que ha unit les seues forces a la resta de mig per a aconseguir el control de l'incendi.

Després de ser controlat, han romàs en el lloc bombers forestals en tasques d'extinció al lloc de comandament avançat (PMA) del Consorci Provincial de Bombers. No hi ha hagut que lamentar danys personals.

Han intervingut una bomba nodrissa pesada, dos bombes rurals pesades, una unitat de bombers forestals més autobomba, una reguarda de la muntanya amb la seua bomba, un sergent, dos caps i huit bombers del parc de Cocentaina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento