Comunitat Valenciana

Localitzades 13 tortugues d'estany europees al Tancat de la Pipa

L'edició 2022 del Projecte Emys d'Acció Ecologista-Agró ha localitzat 13 tortugues d'estany europees (Emys orbicularis) al Tancat de la Pipa, àrea de reserva del parc natural de l'Albufera on va nàixer aquesta iniciativa de ciència ciutadana en 2010.

Durant el seguiment realitzat en els mesos de maig i juny, s'ha aconseguit censar 13 animals d'aquesta espècie autòctona "greument amenaçada", de les quals cinc exemplars juvenils s'han alliberat amb la finalitat de "continuar consolidant la seua població", ha informat l'organització ecologista en un comunicat.

Aquest és el dècim segon any consecutiu del projecte que va arrancar amb l'objectiu d'estudiar l'evolució de la població d'aquestes tortugues, que van introduir en 2010 després de la seua desaparició d'aquesta zona humida en la segona meitat del segle XX.

Enguany gràcies al "compromís" i l'"esforç" dels 61 voluntaris que han participat, amb els 21 'redolins' instal·lats en canals i llacunes, han localitzat 13 exemplars en el Tancat de la Pipa, quatre més que en l'edició anterior.

De totes les sessions, Agró, ha destacat la captura de Dorotea, el mateix dia i mes (3 de juny) que la primera vegada que es va censar en 2011 en aquesta àrea de la reserva, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i que custodien aquesta entitat i SEU/BirdLife.

En aquesta edició no s'ha trobat cap exemplar de tortuga de florida, si bé l'organització veu "preocupant" la presència d'altres espècies invasores com el cranc roig californià, del que s'han retirat 1.004 animals.

Segons Agró, els resultats de la campanya són bons i afermen la "correcta evolució" de la tortuga estany europea, classifica en perill d'extinció en el Catàleg Valencià d'espècies de fauna amenaçades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento