Comunitat Valenciana

Més de 1.700 joves van passar pels punts violeta de Fogueres d'Alacant

Els primers 'punts violeta' contra les agressions sexistes instal·lats a Alacant durant les passades festes de Fogueres van atendre a un total de 1.731 joves, que van rebre informació i van participar en tallers de conscienciació i sensibilització.
Els "Punts Violeta" de la ciutat van oferir informació durant Fogueres a més de 1.700 jóvens
Els "Punts Violeta" de la ciutat van oferir informació durant Fogueres a més de 1.700 jóvens
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Els "Punts Violeta" de la ciutat van oferir informació durant Fogueres a més de 1.700 jóvens

Per a l'edil d'Igualtat, María Conejero, aquesta xifra demostra la demanda d'informació i la participació en tallers per part dels adolescents: "Entre tots hem d'aconseguir que les festes es desenvolupen de manera segura i lliures d'assetjament, agressions i abusos. D'ací la decisió d'instal·lar els 'punts violeta' coincidint amb les festes que se celebren a la ciutat i que porten aparellades grans aglomeracions".

"L'èxit ha consistit que hem arribat als joves i sobretot en què no hem hagut de lamentar cap incident ni agressió sexista durant els dies de celebració", subratlla la regidora a través d'un comunicat.

Els 'punts violeta' van tindre com a objectiu informar, sensibilitzar i assessorar a la població en general i atendre a les víctimes de qualsevol incident d'índole sexual o que tinga a veure amb la violència de gènere.

En aquests llocs, personal de Creu Roja amb formació específica van repartir fullets informatius, van explicar i van assessorar a els qui es van acostar, a més de realitzar tallers de sensibilització i conscienciació. En total s'han comptabilitzat 1.731 persones, 1.213 dones i 518 hòmens, amb una mitjana d'edat de fins el 25 anys.

Es van instal·lar en el centre de la ciutat durant Fogures: al carrer Cándida Jimeno Gargallo, cantonada amb el carrer Bailén, al carrer Portugal i a la zona d'aparcament de la platja del Postiguet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento