Comunitat Valenciana

Tamarit diu que la inversió en centres educatius d'Almassora crea més de 800 ocupacions en la construcció

-
Raque Tamarit ha visitat les obres de construcció de nova planta del CEIP Ambaixador Beltrán d'Almassora
Raque Tamarit ha visitat les obres de construcció de nova planta del CEIP Ambaixador Beltrán d'Almassora
GENERALITAT VALENCIANA
Raque Tamarit ha visitat les obres de construcció de nova planta del CEIP Ambaixador Beltrán d'Almassora

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha assenyalat aquest divendres que el Consell inverteix 32,4 milions d'euros per a la construcció de centres educatius d'Almassora que donen treball a més de 800 persones en el sector de la construcció.

Tamarit, ha visitat les obres de construcció de nova planta del CEIP Ambaixador Beltrán d'Almassora. L'alumnat d'aquest centre iniciarà el pròxim curs en un col·legi totalment nou gràcies a la inversió de 6,1 milions d'euros per part de la Conselleria. Tamarit ha estat acompanyada pel director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia, i l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí.

Raquel Tamarit ha destacat que és la seua primera visita a unes obres d'un centre educatiu de les comarques de Castelló des que és consellera. "És un placer estar ací, a Almassora, i veure 'in situ' aquestes noves infraestructures que estem a punt de finalitzar i que estaran preparadíssimes perquè l'alumnat tinga les instal·lacions noves quan comence el pròxim curs el 12 de setembre", ha afegit.

Les noves instal·lacions del CEIP Ambaixador Beltrán compten amb 468 places escolars, quasi un centenar més que les que hi havia en l'antic centre. El nou CEIP Ambaixador Beltrán té una unitat gratuïta d'Infantil de 2 anys, sis d'Infantil de 3-5 anys, 12 aules de Primària i un menjador amb capacitat per a 360 escolars repartits en dos torns.

El centre educatiu ocupa ara una superfície total de 5.700 metres quadrats després de sumar l'espai resultant de l'enderrocament de les antigues vivendes dels mestres i s'ha transformat en un centre més sostenible gràcies a que el seu disseny prima la llum natural i la ventilació.

La consellera d'Educació també ha destacat durant la visita que Almassora és un dels municipis on més s'està invertint en la millora i construcció d'infraestructures escolars de tot el territori valencià. "A més, al costat de la capital de la Plana Alta, Almassora és el poble amb més inversió en infraestructures de la Conselleria en les comarques de Castelló. En aquest cas es tracta de 32,4 milions d'euros que estan servint per a millorar, ampliar i construir 6 col·legis i instituts", ha dit.

"Tot açò no és només perquè sí, té una raó de ser molt clara: quan es va conformar el Govern del Botànic fa 7 cursos teníem molt clar que la deixadesa dels governs anteriors per a garantir unes infraestructures escolars públiques dignes en aquesta població era total. Abans Almassora era un punt negre en eixe sentit", ha subratllat.

Segons la consellera, gràcies a la tasca realitzada durant aquests anys per la Conselleria, hui Almassora "és una població alineada en la xarxa de centres educatius públics amb instal·lacions d'excel·lència educativa, la qual cosa ajuda a desenvolupar molt millor els projectes educatius que realitzen cada curs en cada centre".

La consellera ha recordat que en 2015 Almassora comptava amb dos centres íntegrament en barracons estructurals, que mancaven de projecte de construcció. Un era el CEIP Regina Violant, "l'alumnat del qual gaudeix des de fa dos cursos del seu col·legi de rajola i patis coeducativos", i l'altre, el CEIP Santa Quiteria, "que està actualment en obres amb l'objectiu que entre en funcionament al llarg del pròxim curs".

"Amb aquesta aposta clara per millorar els servicis i les infraestructures educatives públiques per part de la Conselleria, a més, estem donant treball a més de 800 persones en el sector de la construcció", ha afegit Raquel Tamarit.

MILLORES I CONSTRUCCIONS

Els 32,4 milions d'euros d'inversió garantida per Educació de la Generalitat a Almassora des de 2015 inclouen els 5,8 milions d'euros que al setembre de 2020 van permetre obrir el nou col·legi que va posar fi als barracons estructurals del CEIP Regina Violant. La resta de la inversió de la Conselleria s'ha canalitzat a través del pla Edificant.

De les obres d'Edificant, ja ha finalitzat la millora del CEIP Errando Vilar, amb una inversió de 51.000 euros, i estan a punt d'acabar les del nou CEIP Ambaixador Beltrán. També estan avançant les obres de construcció del CEIP Santa Quiteria, amb l'objectiu que les noves instal·lacions entren en funcionament al llarg del pròxim curs, on Educació de la Generalitat inverteix 4,1 milions d'euros.

També està tramitant-se la construcció de nou del IES Álvaro Falomir, amb una inversió de la Conselleria que finalment serà de 15,7 milions d'euros. En aquest cas, es derrocaran les instal·lacions actuals i es construirà de nou.

L'altra actuació és la reforma del CEIP Cardenal Cisneros, on la Conselleria inverteix més de mig milió d'euros per a millorar i modernitzar la cuina i instal·lar una caldera i un sistema de calefacció més eficient i que l'Ajuntament d'Almassora té en tramitació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento